Jak vytrhnout velrybě stoličku 2

Včera (24. 01. 2005), som sa dozvedel že po 28. rokoch chystá režisérka Marie Poledňáková nakrúcanie voľného pokračovania úspešnej rodinnej komédie „Jak vytrhnout velrybě stoličku„. Zaujímavé je na tom pre nás je, že nakrúcať sa bude v Tatrách a to už o niekoľko dní. Ani víchrica vraj nenarušila pôvodný zámer nakrúcať vo Vysokých Tatrách. Vraj ešte našli po kope zopár stromov, kde sa to bude dať realizovať ;-).

Jak vytrhnout velrybě stoličku Komedie o hledání tatínka. Nestárnoucí český televizní film, oceněný diváckou přízní a mezinárodními festivalovými vavříny (1977). Hrají: J. Preissová, F. Němec, T. Holý, V. Harapes, P. Kostka, J. Dítětová, B. Waleská a další. Kamera: P. Polák Režie: M. Poledňáková Osemročnému Vaškovi bytostne chýba otec. Láskyplná mamina starostlivosť mu totiž nemôže nahradiť tajomné chlapské dobrodružstvá, preto Vašek s detinskou dôslednosťou hľadá nového otca… Nadmieru čulý a podnikavý Vašek (Tomáš Holý) žije iba so svojou mamou – baletkou Annou (Jana Preissová), ktorej povolanie ju núti nechávať Vaška večer doma samého. Vašek veľmi túži žiť v normálnej rodine. Chýba mu najmä otec a mame to dáva jasne najavo slovami, že všetci chlapci majú otca, iba on nemá ani psa! Keďže je presvedčený, že jeho ozajstný otec zahynul ako horolezec počas horolezeckej výpravy, snaží sa nájsť mame nejakého nového manžela a sebe otca. Na prázdninovej lyžovačke v Krkonošiach narazí na sympatického Ľuboša (František Němec), ktorého si veľmi obľúbi. Netuší pritom, že je to mamin dávny priateľ z mladosti a že práve on je jeho skutočný, ale zatajovaný otec…

Údajne sa tentokrát bude trhať stolička krokodílovi, a nebohého Tomáša Holého *17.3.1968 + 8.3.1990 vystrieda filmová sestrička – Anděla.

„Bude to něco podobného jako byl film Jak vytrhnout velrybě stoličku, ale je to s krokodílem“ povedal jeden z hlavných hrdinov filmu Vlastimil Harapes.

Film bude pravdepodobne (IMHO) natočený podľa knihy JAK ANDĚLA VIDĚLA ANDĚLA

V posledním volném pokračování (JAK VYTRHNOUT VELRYBĚ STOLIČKU, JAK DOSTAT TATÍNKA DO POLEPŠOVNY), nazvaném JAK ANDĚLA VIDĚLA ANDĚLA, se dozvídáme, že pozvolna se rozrůstající rodince přinesl klokan nezbednou holčičku, s níž po vzoru svého staršího bratra, také šijí všichni čerti a je jich dokonce celá tlupa. Příběh je naladěn mírně melancholicky, přesto mu ale nechybí pořádná dávka humoru a životní moudrosti, jež je ze všech děl zřetelně patrná. Malý Vašík vyrostl a zlákala jej vůně moře. Jeho nepřítomnost vynahrazuje všudypřítomná vřelost a zvídavost malé Anděly. Sám nezůstal ani dědeček, na stará kolena si navlékl parádní oblek a oženil se. Anna prožívá v baletním světě chmurný pocit z blížícího se odchodu, zatímco tatínek v duši stále mlád vedle Anděly ožívá a díky její dětské bezelstnosti opečovává svoji romantickou duši.

Tak čo tešíte sa? Keď sa natáčal v Starom Smokovci pri hlavnej ceste kontroverzný seriál Záchranári, nepozorný vodič mi zdemoloval celý zadok auta. Tak ja teraz presne neviem – mám sa tešiť?

Posted in KultúraTagged ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.