Wikipedia o Vysokých Tatrách

Wikipédia Viete čo je to Wikipédia? Wikipédia je on-line internetová encyklopédia so slobodným obsahom, ktorá je písaná spoločnou prácou jej prispievateľov z celého sveta. Pre nás je dôležité, že pri výbere jazyka natrafíme aj na Slovenčinu. Poďakovanie za to patrí niekoľkým nadšencom a dobrým dušiam z našej vlasti. ĎAKUJEM! (zatiaľ len sám za seba) Projekt vznikol 15.januára 2001 (v týchto dňoch oslavuje 4. narodeniny – Happy birthday WIKIPEDIA!) a do dnešného dňa bolo v slovenčine napísaných 3675 článkov!!! Viac podrobností o projekte WIKIPEDIA Slobodná Encyklopédia, o tom čo to je a ako to celé funguje si môžete prečítať už aj v rodnom jazyku. V úvodnej stránke je jednoducho a prehľadne zobrazené, ako je ktorá krajina na tom s prekladom… Slovensko spolu s Českom a Maďarskom je v jednej skupine obsahujúcej 1000 – 10.000 článkov. Zato náš severný sused je v prevej sedmičke! Poľsko so svojimi 53.000 článkami je momentálne (01/2005) na 6. mieste (raz darmo – väčší národ – väčší preklad). Ale prečo to tu vlastne píšem?

  • Jednak chcem urobiť reklamu (aj keď len drobnú) fantastickému nápadu Slobodnej Encyklopédii, resp. úžasnému projektu WIKIPEDIA. Informácií nie je nikdy dosť, hlavne pre ľudí ktorí sústavne nejaké hľadajú. A tu vznikajú pekne postupne pohromade…
  • V druhom rade chcem (pôvodne som týmto bodom chcel začať, ale pre objasnenie celého projektu to nakoniec nebolo možné) upozorniť na oblasť – časť Wikipédie – na TATRY. A schválne si to môžete porovnať s poľskou verziou.
  • No a nakoniec využijem tento článok k osvete a pokúsim sa vyburcovať ďalšie dobré duše, aby participovali na doplnení nových a nových stránok. V podstate je jedno kde začnete, ale ja by som sa pustil do podrobnejšieho spracovania Vysokých Tatier. Ako na to – nájdete na konci článku.

Dovidenia! ;-)

Dôležité odkazy: Vitajte vo Wikipédii!, štartovací bod pre nových prispievateľov do Wikipédie. Stránky na pomoc, pomoc s úpravami článkov a ostatné. Wikipediáni – slovenskí prispievatelia Posledné úpravy – spisovne by to malo byť Ostatné úpravy Práca – ako na to?

Posted in Zo spoločnostiTagged , ,

3 thoughts on “Wikipedia o Vysokých Tatrách

  1. Wiki je naozaj super „vec“, ale ako sa dá dočitať v nasledujúcom článku: http://blog.converter.cz/index.php?m=200502#759 Wiki sa dá aj ľahko zneužiť zlomyselnými ľudmi. Bola by to pravdaže škoda – je to hlavne o dôvere, a je to svojim spôsobom aj vizitka národa. Tak Slováci zviditeľníme sa dúfam korektným spôsobom.

  2. Chcem upozorniť národ na dovolenku v Tarách. Budem konrétnejšia týka sa to Tatranskej Štrby. Turisti dávajte si veľký pozor na to skadiaľ budete chodiť, pretože dňa 5.6.2005 sme sa z manželom vybrali na prechádzku a ja som tehotná nastavajúca mamička, šli sme smerom od Hotela Junior zo zadu okolo lesa smerom k novému penziónu GABÍK, keď sme tam dorazili pekne sme pani majiteľke pozdravili ona,že čo potrebujeme a naša odpoveď bola mi prechádzame v tom momente do pani majiteľky alebo manželky majiteľa vrazilo asi vysoké napätie, lebo povedala že máme opustiť súkromný pozemik len tak aby ste milý turisti vedeli ten súkromný pozemok nie je oplotený ani z tej strany žiadna tabuľa na upozornenie nebola. Tak sme sa otočili a šli skadial prišli, ale ona povedala ,že máme ísť hneď na cestu lebo pošle na nás psa, Rotvajlera a aj poslala na mňa tehotnú v 6 mesiaci zúrivého psa a na manžela ešte zúrivejšieho pána majiteľa jej manžela začal udierať do môjho manžela a aj do mňa. Mimochodom je to pani Gabikova a je právnička tak všetci si urobme obraz o dovolenke ako pekne píšu na lákanie turistov a konrétne sa môžte pozrieť aj na stránku penziónu http://www.penzion-gabik.sk ani nevedia akú reklamu si urobili dúfam a prajem im iba veľa turistou. Lebo mňa tatry už niky neuvidia.Ďakujem

  3. Chcem reagovať na anonymný príspevok o Vysokých Tatrách zo dňa 06.06.2005.Tento nie je pravdivý a to je dôvod neuvedenia mena autora tohto príspevku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.