Štátne lesy TANAP-u – dobre utajená organizácia?

Tak som sa zas po niekoľkých rokoch snažil dovolať do Výskumnej stanice ŠL-TANAP-u. Ak si dobre pamätám tak naposledy som tam častejšie chodil (za študijným účelom) v novembri 1998. Od tej doby pretieklo veľa vody v tatranských potokoch. Za ten čas nám viackrát monopol ST zmenil telefónne čísla pevných liniek. A o tie práve ide. Skúste sa dnes dovolať – ak nepoznáte telefónne číslo – na ŠL-TANAP. Ja som si pamätal len toľko, že je to Výskumná stanica TANAP-u. Ako som postupoval:

  • V prvom rade človek použije klasický telefónny zoznam a hľadá: TANAP, Správa TANAP-u, Výskumné ústavy, Ústavy, Lesy… zdĺhavé, zložité, náročné na sústredenie – nakoniec ma to prestalo baviť a sadol som k internetu
  • Kto má tú možnosť, sadne si k počítaču a hľadá na internete: Hľadal som najprv internetovú stránku TANAP-u a výsledky sa dostavili za krátky čas. Vyhľadávač zbrazí nasledovný zoznam: tanap.sk, tanap.net, tanap.org, tanap.info, dokonca tanap.CZ. Žiaľ ani na jednej z nájdených stránok nebolo to čo som potreboval – kontakt telefónym číslom. Hľadal som teda ďalej rozšíreným spôsobom: spojovateľka TANAP-u, Výskumný ústav, ale je to stále samá voda… nakoniec skúšam priamo telefónny zoznam firiem na stránkach ST:
  • Do formulára firemných staníc znova zadávam: TANAP, Výskumná stanica TANAP, Tatranská Lomnica, 052, Štátne lesy, a konečne začínam byť úspešný!
  • Áno je to tu – zobrazilo sa mi asi 30 telefónnzch čísiel z ktorých som okamžite vybral to, pri ktorom čítam – výskumný ústav – TO JE ONO! – vytočím a čakám … HALALI, HALALI, HALALI! Skúšam číslo uvedené ako prvé v poradí v červenom poli (žiadna špeciálna poznámka) po prvom zvonení sa ozýva cvrkot – FAX! zrazu zbadám ešte jedno číslo s označením „výskumná stanica“ – skúšam – zvoní… Konečne! Zdvihol to radový zamestnanec, ktorý ma síce nebol schopný prepojiť kam som potreboval, ani priame číslo nepoznal, ale ochotne mi nadiktoval číslo centrály.

Ak si myslíte, že toto číslo bolo medzi bezmála tridsiatkou čísiel nájdenou v internetovom zozname ST – tak ste veru na omyle. A o tom, že som sa tam nakoniec ani nedovolal tu písať nebudem – bol obed (12.03) a v takom čase je dôležitejšia držková. Skúšal som to ešte o 13.40, ale buď mali ešte obed, alebo už „padla“. Je to zámer, alebo len zhoda náhoda? V prvom rade je to moja chyba. Nevedel som, že je rozdiel TANAP a Štátne lesy TANAP-u. Uznávam – ale všade počúvam o ochrane Tatranského národného parku – myslia tým Štátne lesy alebo prírodu v Tatrách ako celok???

ak by ste to niekedy potrebovali: telefóne číslo na centrálu – 052 478 03 11 prezentácia Štátnych lesov TANAP-u – http://www.lesytanap.sk/ a na záver pre pobavenie: prezentácia Výskumnej stanice TANAP-u – http://www.vstanap.sk/ ;-)

Posted in Zo spoločnostiTagged , , , ,

6 thoughts on “Štátne lesy TANAP-u – dobre utajená organizácia?

  1. A situacia sa veru stale nezmenila. Je to az zarazajuce. Momentalne citim potrebuje nieco TANAP-u oznamit, a je problem najst nejaky normalny kontakt. Na email mozem zabudnut..

  2. Zdravím tě, Orol, není možné, že jsi nevěděl, že Správa a ŠL nejsou jedni a titíž TANAPáci. Vážně? Tu anabázi s číslem ti nijak nezávidím. Doufám, že tu chybu na blogu rychle odstraníš, protože se jinak z té „podezřelé útočné stránky“ zblázním. :-)

  3. caf, neviem aku chybu myslis – clanok je jasny i ked uz pomaly 4 roky stary – vidim ze nie som sam kto ma ptoblem sa tam dovolat… ;-)

  4. Neviem sice, koho ste to vlastne hladali.. ci statne lesy alebo spravu narodneho parku, no pridavam sa k stazujucim sa. Statna instutucia ako je Vyskumny ustav ŠL TANAPu by mala mat na svojej stranke nielen telefonne cisla, ale aj menny zoznam pracovnikov a e-mailovy kontakt k nim. Tiez by mi to usetrilo nie jednu hodinu hladania.. prave taku absolvujem..

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.