Veľká cena Slovenska má 50 rokov

Pred pár dňami bol vydaný katalóg 50 rokov Veľkej ceny Slovenska. Je to 64 stranová farebná, brožovaná publikácia, vydaná v náklade 1.500 ks. Autorom textov je Ing. Ladislav Harvan, CSc. V týchto dňoch sa dostáva na trh.

názov: 50 rokov Veľkej ceny Slovenska autor: Ing. Ladislav Harvan, CSc. rok vydania: 2005 náklad: 1.500 ks vydal: SLZA Poprad Vydané pri príležitosti 50. ročníka VCS

Veľká cena Slovenska - obálka publikácie Publikácia mapuje históriu Veľkej ceny Slovenska (ďalej len VCS) od jej vzniku (1955), až po súčasnosť. Od prvého ročníka ubehlo presne 50 rokov a tak je na takéto dielo určite dôvod. Katalóg je doslova nabitý informáciami od prvej až po poslednú stranu. Každý ročník je podrobne opísaný, doplnený fotografiami a výsledkovými listinami. Okrem toho tu nájdete aj vyobrazenia všetkých plagátov, vlajok a odznakov a medailí, vydaných pri jednotlivých ročníkoch VCS. Prvá Veľká cena Slovenska sa uskutočnila 29. 3. 1955 v Malej Fatre. Tá druhá sa už presťahovala do Vysokých Tatier, kde sa koná až do dnešných čias. Výnimkou bol len jubilejný 40-ty ročník, ktorý sa uskutočnil v roku 1995 na Plejsoch pri Krompachoch z dôvodu nedostatku snehu v Tatrách (stalo sa tak na návrh L. Harvana). Pre nedostatok snehu, ale nakoniec úplne zrušili 42. ročník v roku 1997. Toľko veľmi stručná charakteristika diela. Podrobnejšie informácie sa dočítate v katalógu. V predaji by mal byť v Tatranských informačných kanceláriách.

Posted in HistóriaTagged , , , ,

2 thoughts on “Veľká cena Slovenska má 50 rokov

  1. chcel by som sa opýtat ci tuto publikaciu najdem uverejnenu na internete…dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.