Atlas ortofotomáp – Vysoké Tatry

Ortofotomapa Vysoké Tatry Len nedávno som tu písal o mapách Tatier a špeciálne o digitálnej ortofotomape umiestnenej na internete. O tom, aké je to príjemné pozerať si trasu túry na fotografiách kde je zachytený každý strom. To už síce dnes „vďaka“ víchrici 2004 neplatí, no aj napriek tomu je tento spôsob zobrazovania omnoho presnejší a názornejší, ako staré grafické verzie turistických máp. A ajhľa čo sa mi dnes dostalo pod ruky: na svete je nový – prvý papierový Atlas ortofotomáp – Vysoké Tatry v merítku 1:15 000. Letecké meračské snímkovanie vykonala spoločnosť GEODIS v septembri 2003 – teda v dobe hustých tatranských lesov.

VYSOKÉ TATRY ATLAS ORTOFOTOMÁP 1:15 000 Vysoké Tatry, Belianske Tatry, Poľské Tatry Podrobný turistický ortofotoatlas 1:15 000

  • turistické centrá v mierke 1:6 000
  • vizualizácie
  • GPS – sieť WGS 84
  • vrstevnice aj na štítoch

NOVINKA / 1. VYDANIE spracovateľ: GEODIS Slovakia s.r.o.

Jediná vec, ktorú by som mape vytkol je jej formát. Je síce šikovný do batohu – na cestu, ale pri detaile 1:15 000 sa na relatívne malých stránkach stráca celkový prehľad o lokalite. Preto by som uvítal ešte jednu verziu tej istej mierky, ale na väčšom formáte. Papier, väzba a celkové grafické spracovanie je na veľmi dobrej úrovni a určite Vám aj pri vášnivom listovaní dlho vydrží. Za cenu viac ako prijateľnú – Sk 299,- (vrátane DPH) si môžete publikáciu objednať na dobierku (poštovné Sk 39,-). Na stránke tvorcu, si stiahnite objednávkový formulár (formát *.RTF), a vyplnený im ho zase zašlite. Iný spôsob získania diela zatiaľ nie je v našej oblasti možný.

Posted in TuristikaTagged , , , , , , , ,

2 thoughts on “Atlas ortofotomáp – Vysoké Tatry

  1. aj ja chcem taky balicek pod stromcek :-) A urcite si to povie vela ludi, takze je dobre podporit dobry projekt aj tymto sposobom – kupit si ju! ;-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.