Rešpektujme autorské práva!

Pôvodne som o tom nechcel vôbec písať, ale využívam dnešný deň, ako malý apel na veľký prehrešok. Dnes je totiž Svetový deň knihy a autorských práv – už 11. rok. A práve o tie autorké práva ide. Celý TatryBLOG je chránený copyrightom – „ © “ – no aj napriek tomu som nedávno objavil jednu svoju fotografiu s odstrihnutými údajmi ohľadne © v jednom nemenovanom časopise. Odstrániť z diela tieto údaje spolu s kontaktom na autora (!) je nie len nemorálne, ale hlavne trestné. Na druhej strane mám aj pozitívne skúsenosti, kedy ma slušní ľudia slušne požiadali o materiál z blogu. Medzi slušnými ľuďmi s tým predsa nemôže byť žiaden problém veď normálne je – nekradnúť.

Posted in Zo spoločnostiTagged ,

3 thoughts on “Rešpektujme autorské práva!

  1. to je predsa v tomto prispevku uplne nepodstatne… nebudem tu teraz zverejnovat zoznamy zlodejov a tych slusnych… napokon s dotycnym sme si to vydiskutovali a ja som sa uspokojil s prislubom, ze sa im to stalo poslednykrat… a mam z toho dobry pocit – ze si dalsi subjekt bude davat vacsi pozor na to co publikuje a tym prispeje viac k respektovaniu autorskych zakonov… to je podstatou celeho prispevku…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.