Tatranské listy Ľuby Rusnákovej

Tatranské listy Ľuby Rusnákovej
Tatranské listy Ľuby Rusnákovej
V súvislosti s predchádzajúcim článkom o Maši Haľamovej ma napadlo, upozorniť na veľmi zaujímavú edíciu ktorú som svojho času vášnivo kupoval. Zistil som, že v súčasnosti je čiastočne voľne k dispozícii na internete a tak sa o to chcem s vami podeliť. Čo sú to vlastne tie Tatranské listy?

„Autentická, spontánna výpoveď o danom mieste v danom čase, v súlade s aktuálnou osobnou situáciou pisateľa.“

Editorkou je pani Ľuba Rusnáková z Podtatranskej knižnice v Poprade, kde si (pravdepodobne) môžete ešte niektoré z novších brožovaných vydaní z edície zobrať (!). Naozaj – nepredávajú sa. Ak prejavíte dostatočný záujem o tieto dielka pani Ľuba vám ich osobne rada daruje. Ukážky v elektronickej podobe nájdete na peknom a prehľadnom webe tejto knižnice. Edícia vychádza od roku 1990 a doteraz boli vydané tieto brožúry – „listy“:

Doporučujem ako čítanie pre voľné chvíle! PRIDANÉ: 2009-01-05T22:00:22+00:00

Posted in História, KultúraTagged , , , , , , , ,

8 thoughts on “Tatranské listy Ľuby Rusnákovej

  1. Dobrý deň,chcela by som sa opýtať ako by som sa vedela dostať konkrétne ku knihe korešpondencie Jiřího Wolkera? Je to naozaj tak,že sa kniha nedá kúpiť? Sama som už prehľadala internet a nikde nič :( Veľmi by som ju chcela mať,teraz si ju môžem len požičať z knižnice.. Vedeli by ste mi teda poradiť ako by som sa k nej mohla dostať? Ďakujem za odpoveď petra

  2. Bohužiaľ, som nenašla na internete emailový kontakt a ani kontakt na stránkach Podtatranskej knižnice.

  3. Prosím,vedeli by ste mi poskytnúť kontakt na autorku? Ďakujem za odpoveď

  4. Dobrý deň, veľmi zháňam knihu o Maši Haľamovej. Neviete mi poradiť, či je možné ju ešte kúpiť? Ďakujem Janka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.