Tatry budovať alebo chrániť? Dokument STV 2

V stredu 26.11.2008 o 20.00h na programe STV 2, nezabudnite pozerať dokument s názvom:

Národné parky a ochrana prírody 1/2 Tatranský Národný Park dokumentárny film SR o tom či sa podarí nájsť kompromis medzi tými, ktorí chcú Tatry budovať a medzi tými, ktorí chcú Tatry chrániť… info na webe STV

PRIDANÉ: 2008-11-27 15:17:33 Nabudúce si poriadne rozmyslím či budem robiť upútavku na program STV. Totiž, ak ste náhodou pozerali tento program na základe môjho doporučenia, museli ste ma zákonite považovať za blázna. Verte, že som v tom úplne nevinne. Názov relácie s jej obsahom vôbec nesúvisel, rovnako minutáž. Bol som prekvapený ako asi všetci. Čo k tomu dodať? Made in STV PRIDANÉ: 2008-12-01 10:47:18 Národné parky a ochrana prírody Popis: Národné parky – najcennejšie územia našej prírody Tatranský národný park. Slovensko má 9 národných parkov, ktoré sa rozprestierajú na vyše 300 tisíc hektárov územia Slovenska. Najväčšie z nich sú Tatranský národný park a Národný park Nízke Tatry, ktoré zaberajú takmer polovicu z celkovej rozlohy slovenských národných parkov. V posledných rokoch sa veľa diskutuje o ochrane prírody v národných parkoch, či je alebo nie je dostatočná, ako aj o možnostiach ďalšieho rozvoja turistického ruchu na ich území – či má alebo nemá perspektívu. Aké zmeny prinesie nová zonácia, ako sa bude riešiť problém podkôrneho hmyzu, ktorého kalamita postihla aj tzv. bezzásahové zóny? Ďalšou aktuálnou otázkou, je vzťah ochrany prírody v národných parkoch k cestovnému ruchu a jeho rozvoju. Podarí sa nájsť kompromis medzi tými, ktorí chcú Tatry budovať a medzi tými, ktorí chcú Tatry chrániť? Aký je zmysel chránených území v národných parkoch, rozdelených na rôzne stupne ochrany a najmä najmä tých, ktoré sú označované piatym, najvyšším stupňom ochrany ? Čo a prečo v rámci národných parkoch chránime, aký to má zmysel a ako môže k ochrane prírodných hodnôt prispieť každý milovník prírody? Do akej miery je rozvoj cestovného ruchu zlučiteľný s ochranou prírody a kde sú jeho hranice?

Posted in Architektúra, Zo spoločnostiTagged , ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.