Lacná lyžovačka

Koziniec, Carna Gora, Polska Ak si chcete naozaj lacno a dobre zalyžovať skúste ísť na Poľskú stranu Tatier. Najbližšie je tu stredisko HAWRAŃ v Jurgowe (Panoramio) a o pár kilometrov ďalej KOZINIEC v Czarnej Góre. HAWRAŃ ponúka vleky Tatrapoma a lanovú dráhu Tatrapoma Gama (4-sedačka), nočné lyžovanie do 22.00h, parkovanie zadarmo, občerstvenie a pod. KOZINIEC má len 4-sedačkovú lanovú dráhu Tatrapoma Gama a malý detský vlek Tatrapoma. Rovnako ponúka nočné lyžovanie do 22.00h, parkovanie hneď pri svahu zadarmo a občerstvenie je samozrejmosťou. Ak namietate, že takýto vzdialený výlet sa predraží na benzíne – mýlite sa. Ak v Poľsku natankujete plnú, cesta tam aj späť je de-facto zadarmo. Stačí si pozrieť aktuálne ceny benzínu cenapalyw.pl.

Cenníky lyžiarskych stredísk: HAWRAN KOZINIEC a pre porovnanie ceny u nás: ŽDIAR Strednica Bachledova dolina

Pri platení odporúčam používať platobnú kartu. V stredisku HAWRAŃ sa to dá, v stredisku KOZINIEC nie. Treba tam Poľské peniaze. Vlastne by nebolo treba, ale kurz ktorý vám poľský nábožný kšeftár v kase ponúkne, vás od platenia Eurom určite odradí. Ak viete o iných podobných strediskách napíšte do komentárov.

Posted in TuristikaTagged , , , , , , , , , , ,

4 thoughts on “Lacná lyžovačka

  1. Samozrejme, ze ano. Celodenny listok Hawran je cca za 16 EUR, Tatranska Lomnica s momentalne zladovatelou zjazdovkou je za cca 26 EUR.

  2. ak to porovnavate Juraj s dnesnymi cenami (Zdiar, Bachledova) tak mate pravdu, clanok je ale rok stary… uz by som ho dnes nekomentoval ;-) aj tak dakujem za nazor… Paci sa mi, ze gorali prehodnotili situaciu a isli s cenami dole… Skoda ze tak nerobi aj „Ja a Ty“…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.