Jak se krotí krokodýli v Tatrách

Pred rokom som tu písal o pripravovanom filme, ktorý sa mal nakrúcať vo Vysokých Tatrách a mal byť údajne pokračovaním – úspešnej série rodinných komédií: Ako dostať otecka do polepšovne (Jak dostat tatínka do polepšovny) a Ako vytrhnúť veľrybe stoličku (Jak vytrhnout velrybě stoličku). S odstupom jedného roka zisťujem, že 12. 1. 2006 mal tento film v Prahe premiéru a jeho názov znie:

„Jak se krotí krokodýli“

Film som zatiaľ nevidel. Recenzie sú vcelku pozitívne a keď k tomu pripočítam úspešnosť prechádzajúcich filmov režisérky a scenáristky Marie Poledňákové (okrem iného aj film storočia S tebou mě baví svět), tak sa dá predpokladať, že úspech bude zaručený. I keď objavil som aj poriadne tvrdú kritiku! Nechápem však celkom spojitosť mien a ich profesií s prechádzajúcim príbehom, nakoľko sa jedná o úplne nové filmové postavy v úplne novom filmovom príbehu. Videl už niekto z Vás ten film? No a samozrejme – točilo sa aj v tatranských exteriéroch: Zelené Pleso, Hrebienok, Monkova dolina. Škoda, že som filmárov nezachytil pri práci – bol by som tu zverejnil niekoľko záberov z nakrúcania. Viac informácií nájdete priamo na stránkach o filme.

Posted in KultúraTagged , , , , , ,

2 thoughts on “Jak se krotí krokodýli v Tatrách

  1. Len tak vseobecne k blogu: mal by si spravit linky na blogu tak, aby sa ciel otvaral na novej stranke, bo je to otravne za kazdym klikom na link potom sa preklikavat naspat na blog :-) tolko moja technika pripomienka.

  2. Štandardne sa to na dobrých weboch nerobí. Čitateľ sa sám rozhodne či chce link otvoriť do nového okna alebo nie. Požíva na to v prehliadači pomocné štandardné klávesy: pre FireFox – Ctrl resp. Shift; v Opere – Shift a v IE tiež Shift. Dá sa to riešiť dvojitým linkom, kde jeden smeruje do nového okna a užívateľ je na to dopredu upozornený, ale je to naozaj treba? Mňa osobne veľmi hnevá, ak sa mi nečakane otvorí nové okno…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.