Club 195 – JAZZ & ROCK

Club 195 - JAZZ&ROCK Po ročnej pauze je opäť v prevádzke mierne vynovený web starého-dobrého hudobného klubu v Dolnom Smokovci (časť Pod lesom) – s oficiálnym názvom CLUB 195 / ROCK&JAZZ a teší sa na Vašu návštevu. A nie len tú virtuálnu. Jeho WWW stránky sú opäť pripravené informovať a archivovať všetky hudobné aktivity – tak povediac – anti-POP-ovej kultúry, ktorá tento klub čas od času poctí svojou návštevou. Majiteľa klubu – Michala Kontríka – som pri tejto príležitosti narýchlo vyspovedal:

Čo zaujímavé sa v klube udialo za ostatný rock 2005?

Žiaľ počet koncertov bol od minulého roka opäť menší (…nešťastné financie). Novinkou oproti ostatným rokom bolo asi to, že priestor dostali aj kapely, ktoré sa pohybujú mimo rámec tradičného jazzu (Die Supertankers, E.J.F. a pod.). Najlepší koncert – súdiac podľa odozvy – bolo vystúpenie Zuzany Suchánkovej a jej sprievodu. Podarilo sa nám zachovať aj tradíciu zahraničných hostí a tak sa v našom klube predstavil známy anglický bluesový gitarista TyGarner.

Aké akcie chystáš na najbližšie mesiace?

24. 3. 2006 sa u nás predstavil gitarista Rasťo Petečel so svojou novou kapelou (zatiaľ bez názvu) a bol som veľmi príjemne prekvapený. Finále večera patrilo prešovskej jazzovej trojici a A.M.C tio (pravdepodobne najčastejší hostia nášho klubu). Na 23. 4. 2006 pripravujeme premiérový koncert slovenskej alternatívnej legendy Exfónia v úplne novej zostave. Koncert sa začne o 20.00 h a všetkých Vás naň srdečne pozývam!

Objavil si v poslednej dobe na tejto scéne niečo zaujímavé?

Je toho strašne veľa, najmä keď Ťa hudbou zásobuje Vlado Sturmankin so svojim archívom 3.500 CD (a stále nemá dosť). Samozrejme sú tu isté „trvalky“ a okrem nich stále nové progresívne kapely fungujúce mimo komerčného prúdu. V poslednej dobe je to asi americký undergroundový hudobník Bill Laswell a jeho projekty.

Ako to podľa Teba vyzerá s touto scénou (scénou mimo komerčný prúd) v súčastnosti?

Vyjadrím sa len k tej slovenskej. V súčasnosti tu určite existuje veľa mladých výborných kapiel, ale možnosť presadiť sa na malom mediálnom trhu prešpikovanom nechutnými komerčnými rádiami je vlastne nulová a tak s nostalgiou môžme spomínať na slávne časy kapiel Fermáta, Colegium musicum, Gatch a pod. …takže ak môžem aj touto cestou… chcel by som poprosiť ľudí, ktorým aspoň trošku záleží na kultúre, aby nám akoukoľvek formou pomohli pri organizovaní koncertov, výstav, prípade prišli so zaujímavým nápadom ohľadne jednotlivých akcií a tak vlastne pomohli aj takouto cestou šíriť a podporovať toto – žiaľ – menšinové kultúrne spektrum.

Na záver len zopakujem, že Club 195 / ROCK&JAZZ je otvorený denne okrem pondelka od 17.00 h do 22.00 h. Všetky plánované akcie sledujte na klubových stránkach www.club195.sk, alebo jednoduchšie prostredníctvom jeho RSS kanálu. Do cela by ma zaujímalo aké poslucháčske zloženie prichádza na tieto stránky TatryBLOG-u (?).

Posted in KultúraTagged , , , ,

4 thoughts on “Club 195 – JAZZ & ROCK

  1. neviem kto je michal, ale ked ich bude chciet, tak sa ozve, ja som rozmyslal nad Haligandou, ale taky mini klubovy priestor by tiez nebol na zahodenie

  2. Ak máte záujem lacno zaobstarám americké skupiny Rock and jazz.V prípade záujmu ma kontaktujte na tel č 0903606405

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.