Jarná jazda Kométy T.E.V.D. EMU 26.001

KOMÉTA T.E.V.D. EMU 26.001 Fotogaléria Kométy T.E.V.D. EMU 26.001 Klasická nostalgická jazda historickou električkou Kométa T.E.V.D. EMU 26.001 sa udiala v sobotu 15. apríla 2006, na všetkých trasách TEŽ. Jazda bola spojená s pojazdnou výstavou publikácií Ivana Bohuša st. a Ladislava Jirouška, vrátane autogramiády oboch autorov. K lepšiemu dotvoreniu atmosféry by pomohli snáď dobové uniformy strojvodcov a obsluhy, trošku dôstojnejší priebeh a lepšia organizovanosť v zastávkach a pri pózovaní historickej súpravy pre fotografov. Ešte stále to totiž u nás vyzerá ako „hurá akcia“ vymyslená z večera do rána… Mnohé detaily – hlavne v interiéroch – by si zaslúžili „ženskú ruku“. Teda trošku väčší cit pri použití, osadení či ošetrení. Novodobé prvky a napodobeniny pôsobia veľmi rušivo a kazia celkový dojem z inak nádherného stroja. Aj napriek týmto nedostatkom je úžasné, že sa našli ľudia, ktorí tieto mašinky držia pri živote a tak môžeme našim deťom aj touto cestou priblížiť dobu nenávratne vzdialenú. Relevantné odkazy: Základné informácie Diskusné fórum Reportáž Fotogaléria Našli ste ešte iné fotogalérie z tejto akcie? Odkazy môžete vložiť priamo do komentárov… Ešte niekoľko technických informácií:

Elektrický motorový vozeň TEVD 22 EMU 26.001 – KOMÉTA Výrobca: Ganz Budapešť – Siemens Rok výroby: 1913 Výkon: 2 × 80kW Hmotnosť: 13t Max. rýchlosť: 30 km/hod

Prívesný osobný vozeň TEVD 16 Výrobca: Ganz Budapešť Rok výroby: 1911 Hmotnosť: 9t Max. rýchlosť: 30 km/hod

Posted in TATRYBLOG, Zo spoločnostiTagged , , , , ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.