Zafúkané Tatry

Množstvo snehu ktoré napadlo za uplynulé dni a opätovný silný vietor spôsobili za ostatných 24 hodín totálne zafúkanie všetkých prístupových ciest do Vysokých Tatier. Na ich sprejazdnení sa sústavne pracuje. V pohotovosti sú všetky snehové frézy a zhrňovače. Kde sú tie časy, keď boli pod Tatrami popri cestách poukladané snehové zábrany (?). Zdá sa, že jedinou prejazdnou cestou v smere Vysoké Tatry – Poprad, je cesta cez Mlynicu, Veľký Slavkov a Novú Lesnú. Aktuálny stav počasia z miesta je nezmenený – stále husto sneží a fúka nárazový vietor. Aktuálne správy prináša TV TA3. Predpoveď počasia pre územie Vysokých Tatier od SHMÚ AKTUÁLNE: 2007-01-29T11:31:34+00:00 Situácia sa zhoršuje. Začal fúkať silný vietor. Všetky cesty v oblasti sú uzatvorené! Na hrebeňoch hôr fúka vietor o rýchlosti 40m/s t.j. 144 km/h! Od 7.00h je v Poprade vyhlásená krízová situácia. Úrady vyzývajú obyvateľov, aby ak nemusia nikam nechodili. počasie 29.11.2007 Grafické predpoveď počasia na najbližšie hodiny a dni AKTUÁLNE: 2007-01-29T17:33:30+00:00 Akurát som sa vrátil so Smokovca. Situáciu vykresľovanú médiami som ale nevidel. Cesta Poprad – Starý Smokovec je vyčistená a prejazdná v oboch smeroch. Paralelná cesta cez Dolný Smokovec je rovnako vyčistená a posypaná. Okrem toho tu prestalo fúkať a to úplne. Aj napriek tomu si treba dávať na ceste pozor a zbytočne neriskovať.

Posted in PočasieTagged , , ,

5 thoughts on “Zafúkané Tatry

  1. To by som aj ja chcel vediet, preco nie su snehove zabrany. Medzi Svitom a Popradom tam kedysi boli a velmi to pomahalo. Urcite by cestari mali dnes menej prace.

  2. Ja si ich pamatam na vsetkych podtatranskych cestach, ktore viedli cez luky a polia, kde bol predpoklad vytvarania snehovych jazykov a zavejov… zial doba pokrocila smerom k „lepsiemu“ – dnes by to skoncilo v zbernych surovinych hned na druhy den po ich osadeni… o vyzname takychto zabran nie je pochyb!

  3. Hello! I put the news on my website. I hope, I understood everything (my slovak is unfortunately very weak.) Can you tell me, what is the situation today? On the hungarian web there is nothing about it, but people (also me) are interested. Ďakujem Zoli

  4. Hallo Zoli. Situation is today completely normal. All roads gradually release. Wind already died down. P.S. Threaten again avalanches!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.