Tatranská Golgota už po tretíkrát (aktualizované)

Krížová cesta na Hrebienok
ilustrácia
Dnes sa uskutoční v centre Mesta Vysoké Tatry – v Starom Smokovci, už po tretíkrát, novodobá tradícia – Krížová cesta na Hrebienok. Koná sa pravidelne na Zelený štvrtok. Štrnásť zastavení absolvujú veriaci z Vysokých Tatier a obce Nová Lesná. Je to nápad mladého novolesnianskeho farára Mgr.Pavla Zaťka, ktorý túto trasu absolvuje niekoľkokrát do mesiaca na bicykli, alebo v behu. Začiatok Krížovej cesty je o 19.00h v mieste križovania pozemnej lanovky. Príďte to prežiť. A nezabudnite si fakle!

Posted in Zo spoločnostiTagged , , , ,

2 thoughts on “Tatranská Golgota už po tretíkrát (aktualizované)

  1. Tento nápad dôstojného pána Mgr. Zaťka sa mi veľmi páči. Už pred rokom som ho chválil a navrhol som myšlienku urobiť popri ceste na Hrebienok jednotlivé stanice zastavení. Stačili by len malé symboly.Možno by sa na tento účel ujala zbierka od veriacich z celého Slovenska. Určite by som prispel! Bolo by to však aj otázkou celkového riešenia a osadenia staničiek do chráneného tatranského prostredia v blízkosti cesty. Iste by to zvládli šikovní urbanisti a architekti – napr. p. Ing.arch. Tomáš Bujna a jeho kolegovia. Ako bývalý riaditeľ slovenského kresťanského Rádia Lumen, by som vedel tejto akcii zabezpečiť primeranú publicitu v rozhlase. Na záver len malá poznámka: keď som si pozrel cenu lístka na novú pozemnú lanovku, tak tá krížová cesta, čo aj za dňa v júli, by bola vhodnou obetou za túto našu koľajnicovú atrakciu….

  2. samozrejme este raz dakujem za prejavenu doveru, ale osobne som radsej ak sa podobne projekty riesia prostrednictvom konkurzu – verejnej sutaze… rozhodnutie je na investoroch…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.