Kúpeľné vilky Nový Smokovec – dobrý príklad

Kúpeľné vilky, Nový Smokovec
Kúpeľné vilky, Nový Smokovec
Už dávnejšie som plánoval poukázať aj na dobré príklady výstavby vo Vysokých Tatrách. Žiaľ takých príkladov je ako šafránu! O to viac človeka poteší, ak takéto stavby objaví. Dnešným príkladom sú kúpeľné vilky v Novom Smokovci. Vydarený príklad realizácie novostavby vo Vysokých Tatrách. Aj takto by sa dala nazvať skupina piatich objektov – dvojdomov – ak chcete aj apartmánov. Toto je naozaj dobrý príklad toho, ako sa dá s citom pristupovať pri výstavbe apartmánových domov v Tatrách. Chce to len málo. Triezvo uvažujúceho investora a architekta s pokorou k prostrediu. V takých podmienkach potom vzniknú nádherné prízemné objekty využívajúce terénne danosti pozemku a svojou striedmosťou v detaile a použitých materiáloch vkusne zapadnú do prostredia. Časom ich zakryje stromová zeleň a domy zrastú s okolím… Megalomani berte si príklad!

Autori: Ing.arch. Tibor Zelenický, Ing.arch. Patrícia Kvasnicová, InAntis Investor:… Stavbu realizovala firma KRYPTON s.r.o. Poprad

Posted in ArchitektúraTagged , , , , ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.